Abonare Newsletter

test2

Concet Ovidiu Scridon
Imprimare Email
Articole Informatii utile Conditii impuse cetatenilor romani la iesirea din tara
 

Conditii impuse cetatenilor romani la iesirea din tara Fierbinte

 

Cetatenii romani pot calatori:
- in statele membre ale Uniunii Europene (Cehia, Cipru, Bulgaria, Estonia, Irlanda, Lituania, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria), pentru o perioada de maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni pentru fiecare stat in parte,
- in Spatiul Schengen (Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia) si Elvetia, pentru o perioada de maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni,

- in Spatiul Economic European (Liechtenstein), pentru o perioada de maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni,
cu respectarea urmatoarele conditii :

- Iesirea de pe teritoriul Romaniei este permisa prin toate punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului de persoane, cu conditia prezentarii cartii de identitate sau a pasaportului valabil, fara a se aplica stampila de iesire de catre Politia de Frontiera in oricare dintre aceste documente.

Membrii de familie care nu sunt cetateni ai Uniunii Europene pot iesi de pe teritoriul Romaniei in baza unui pasaport valabil si a vizei de intrare, cu exceptia cazurilor in care obligativitatea obtinerii vizei este desfiintata in conditiile legii.

Membrul de familie care nu este cetatean al Uniunii Europene, dar care este in posesia unui document valabil, care atesta rezidenta pe teritoriul unui alt stat membru in calitate de membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene, este scutit de la obligativitatea obtinerii unei vize. Politia de Frontiera nu aplica stampila de intrare sau de iesire in pasaportul persoanelor din aceasta categorie.

- nu se afla in niciunul din cazurile de limitare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate.

In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005, privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali.
Seful punctului de trecere a frontierei romane poate dispune intreruperea calatoriei unei persoane, daca constata ca nu sunt indeplinite conditiile mentionate anterior.

Politia de Frontiera Romana recomanda tuturor cetatenilor romani ce vor sa efectueze o calatorie intr-unul din statele pentru care nu este necesara obtinerea vizei de intrare, precum si pentru tarile ce urmeaza a fi tranzitate, sa se adreseze reprezentantelor diplomatice a acestor state in Romania, in vederea documentarii asupra conditiilor specifice de calatorie in fiecare dintre aceste tari.

 

Rezervari

Solicita mai multe detalii sau initiaza o rezervare

 Contacteaza DEL MAR TRAVEL
 
0721 82 34 29
 
 
Mesaj

 
Mondial