Abonare Newsletter

test2

Concet Ovidiu Scridon
Imprimare Email
Oferte Excursii Croaziere Croaziera Rusa 15.08.2014
 

Croaziera Rusa 15.08.2014 Fierbinte

 
1,790 EURO / pers
Durata excursie: 11 zile
Croaziera Rusa 15.08.2014

Detalii excursie

Traseu excursie MOSCOVA – UGLICH – YAROSLAVL – GORITSY – KIZHI – MANDROGI SANKT PETERSBURG
Durata (zile) 11
Transport vapor
Pret 1,790
Valuta EURO / pers

O INTOARCERE IN TIMP”  intr-o
FEERICA  CROAZIERA  FLUVIALA  DE  LA MOSCOVA  LA  SANKT  PETERSBURG  

Perioada: 15.08 – 25.08.2014

Croaziera intre Moscova, capitala Rusiei si St. Petersburg, important centru cultural european, oras plin de contraste, fondat de tarul Petru cel Mare este cea mai cunoscuta si cea mai frumoasa dintre toate rutele fluviale cu o lungime de 1965 de kilometri si 18 ecluze. Veti trai senzatia “intoarcerii in timp”,  vizitand un sat traditional rusesc “viu” numit Mandrogi, veti explora misterioasa si de neuitat Insula Kizhi de pe Lacul Onega, cu pretioasa sa arhitectura traditionala rusa in lemn, veti pasi intr-o atmosfera medievala in Goritsy, o mica localitate de o frumusete aproape ireala, castigatoare in competitia “noile 7 minuni ale Rusiei” si veti avea prilejul sa va plimbati si sa va lasati incantati de frumusetea unora dintre cele mai iubite orase din vechea Rusie, care fac parte din Inelul de Aur, orasele Yaroslavl si Uglich. Veti descoperi o Rusie asa cum este ea, purtand cu mandrie cei peste o mie de ani de istorie.

ZIUA 1 / 15.08.2014:
BUCURESTI – MOSCOVA
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 13:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (15:00 / 18:25). Sosire in Moscova, capitala Rusiei, metropola situata pe malurile fluviilor Oka si Volga. Cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, Moscova este in prezent nu numai sediul guvernului rus, ci si un loc cu multe atractii de renume mondial. Transfer la vasul de croaziera pentru imbarcare. Cina si cazare pe vas.
ZIUA 2 / 16.08.2014:  MOSCOVA
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Moscova. De pe colina Moscovei vom putea admira o minunata panorama a metropolei si de asemenea, impresionanta cladire a Universitatii Lomonosov. Turul continua cu Piata Rosie si Manastirea Novodevici (intrarea nu este inclusa), cu zidurile sale crenelate si colorate in rosu si alb si cupolele aurite. Manastirea cu 5 cupole este situata in apropierea Moscovei si a fost construita de tatal lui Ivan cel Groaznic, fiind denumita initial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, in semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune ca a fost pictata de insusi Sfantul Luca. Aceasta s-a transformat rapid intr-o manastire a fetelor si femeilor aristocratiei ruse, care preferau sa se calugareasca sau erau fortate sa faca acest lucru de catre tatii lor ca urmare a divortului sau a mortii barbatilor lor. Atat prima sotie, cat si sora lui Petru cel Mare au fost calugarite aici, la Manastirea Novodevici. Veti avea sansa de a vedea cel mai frumos si mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorica si arhitecturala inestimabila: Clopotnita in stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune ca este cea mai frumoasa clopotnita din intreaga Rusie. Dejun, cina si cazare la bordul vasului.
ZIUA 3 / 17.08.2014:  MOSCOVA
Mic dejun. Astazi vom continua explorarea capitalei rusesti, incepand cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic si istoric fortificat, situat in inima metropolei, marginit de raul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile si Piata Rosie (la est) si Gradinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscuta dintre cetatile rusesti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale si un impunator zid de incinta, prevazut cu 20 de turnuri. Fosta resedinta a tarilor Rusiei si resedinta oficiala actuala a presedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a inceput sa fie construit in sec. al XV-lea. Vom admira Piata Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului – principala biserica din Rusia, un adevarat giuvaer al arhitecturii medievale rusesti, numita “minune” datorita turlelor care dau senzatia ca plutesc in aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire – biserica tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului – locul de inmormantare al tarilor (intrare inclusa doar la una dintre catedrale), faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care dateaza din sec. al XVI-lea si Tunul Tar. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Uglich.
ZIUA 4 / 18.08.2014:  MOSCOVA – UGLICH
Mic dejun. Sosire in Uglich, unul dintre cele mai iubite orase din vechea Rusie, care face parte din Inelul de Aur, simbol al vechilor orase rusesti. “Inelul” se refera la unul dintre cele mai vechi trasee rutiere, care porneste din nord-estul Moscovei formand un cerc. In prezent, acest Inel de Aur ofera o idee a ceea ce a fost Rusia cu 700 de secole in urma. Orasul situat la nord de Moscova, vazut dinspre Volga, se dezvaluie in toata frumusetea sa cu Catedrala Invierii si Biserica Sf. Ioan Botezatorul. De pe vas vom zari in timp ce ne vom apropia de mal: Biserica Tarieviciului Dimitri, Palatul, Turnul Clopotnitei, Turnul Manastirii Voskresenski si Biserica Sf. Ioan Botezatorul. La sfarsitul sec. al XVI-lea, Maria Nagaya, cea de-a saptea nevasta a lui Ivan cel Groaznic, a trait in exil in Kremlinul (cetate fortificata atacata de-a lungul timpului de mongoli, tatari si lituanieni) din Uglich. Tot aici si-a gasit sfarsitul Tarieviciul Dimitri si mai tarziu, pe locul in care a fost ucis s-a ridicat o mica, dar incantatoare biserica, numita Biserica Sf. Dimitrie (intrare inclusa), cu pereti rosii si domuri albastre, in care exista fresce ce ilustreaza imagini miscatoare despre acest eveniment. In interiorul cetatii se afla cea mai veche cladire din Uglich, Palatul Tarieviciului Dimitri. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Yaroslavl.
ZIUA 5 / 19.08.2014: UGLICH – YAROSLAVL
Mic dejun. Sosire in Yaroslavl, situat la 260 km de Moscova, oras port care se intinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgai. Yaroslavlul, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, face parte din Inelul de Aur. Orasul Yaroslvl a fost fondat in sec. al XI-lea de catre Printul Yaroslav cel Intelept si este renumit pentru numeroasele biserici care dateaza din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu graitor al reformei de planificare urbana ordonata de Imparateasa Ecaterina cea Mare pentru intreaga Rusie in anul 1763. Unele dintre structurile istorice ale orasului s-au pastrat, insa orasul a fost remodelat intr-un stil neoclasic pe un plan radial urban, in care se simt influentele Europei de Vest in Imperiul Rusesc. De interes deosebit este magnificul ansamblu al Manastirii Spassky, fondata in sec. al XII-lea, pe locul unui templu pagan, in zona in care raul Kotorosl se intalneste cu raul Volga. Cea mai frumoasa dintre biserici este insa Biserica Sf. Ilie Proorocul (intrare inclusa), aflata in Piata Centrala a orasului. Frescele de pe peretii si boltile din interiorul bisericii constituie un adevarat muzeu de pictura veche ruseasca. Tot aici vom vizita si Catedrala Spassky (Spaso – Preoprazhensky – Catedrala Schimbarii la fata a Mantuitorului). Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Goritsy.
ZIUA 6 / 20.08.2014: YAROSLAVL – GORITSY
Mic dejun. Sosire in Goritsy (in limba rusa aceasta denumire inseamna deal, localitatea fiind asezata pe un deal cu fata catre Lacul White), o mica localitate de o frumusete aproape ireala, castigatoare in competitia “noile 7 minuni ale Rusiei”. Vom pasi intr-o atmosfera medievala, intr-un loc pitoresc unde se afla doua manastiri faimoase: Manastirea de calugarite Goritsy si Manastirea Kirillo-Belozerskiy, ambele avand legaturi istorice cu Ivan cel Groaznic. Vom vizita Manastirea Kirillo-Belozerskiy (intrare inclusa), una dintre cele mai vechi si mai mari manastiri din Rusia, construita in anul 1397, care adaposteste o faimoasa expozitie de icoane lucrate manual. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Kizhi.
ZIUA 7 / 21.08.2014: GORITSY – KIZHI
Mic dejun. Sosire in regiunea Karelia pe Insula Kizhi, situata in partea de nord-est a lacului Onega, al doilea ca marime din Europa. Insula este unica, fiind considerata a fi un muzeu in aer liber, cu structuri din lemn din sec. al XIV-lea, cu case vechi de lemn bine conservate, unele fiind chiar locuite. Aici vom putea admira 82 de sculpturi din lemn unicate, care apartin Patrimoniului Mondial UNESCO. Cea mai impresionanta biserica este Biserica Schimbarii la Fata (intrarea nu este inclusa, deoarece manastirea este in renovare), remarcabila datorita celor 22 de cupole si ridicata in intregime din lemn fara sa fi fost folosit niciun cui. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Mandrogi.
ZIUA 8 / 22.08.2014: KIZHI – MANDROGI
Mic dejun. Sosire in Mandrogi unde vom face o vizita romantica, o intoarcere in timp oferita de aceasta mica asezare, situata pe malul raului Svir. Mandrogi este una dintre cele mai mari localitati din arhipelagul Valaam, situat in partea de nord a celui mai mare lac din Europa, lacul Ladoga. Mandrogi este o atractie turistica in sine, fiind considerat un sat traditional rusesc “viu”, cu vechi case taranesti de lemn, unde vom putea observa mestesugarii pictand pe lemn diverse obiecte, in special celebrelele papusi “matrushka”, lucrand frumoasele masti tip “arlechin” din ceramica si nu in ultimul rand vom putea admira si cumpara dantela iesita din mana artizanelor locale. La fel de interesanta este si unica ferma de elani din nord-vestul Rusiei si Muzeul de Vodka, unde sunt adunate sute de marci de vodka, bautura favorita a rusilor (vizite in functie de timpul disponibil; intrarile nu sunt incluse). Intre timp puteti cumpara si savura o vodka alaturi de o placinta locala sau de o portie de caviar. Pentru gurmanzi este recomandata o oprire la gratarul imens din localitate, pentru a se infrupta cu shiskabob rusesc, intr-o atmosfera de veselie data de fundalul muzicii rusesti. Dejun, cina si cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Sankt Petersburg.
ZIUA 9 / 23.08.2014: MANDROGI – SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Sosire in Sankt Petersburg, oras care a fost pentru mai bine de trei secole centrul politic si cultural al Rusiei si, deoarece este si in zilele noastre la fel de important, pentru a-l onora, oamenii il mai numesc "Capitala Nordului". Centrul orasului este unul dintre siturile protejate de UNESCO, ca parte a Patrimoniului Universal. Fluviul Neva cu numeroasele sale canale si cele 300 de poduri dintre care multe se ridica, au facut ca orasului sa i se dea si numele de "Venetia Nordului". Partea veche a metropolei este spectaculoasa, cu cladiri frumoase, palate somptuoase, cu fluviul Neva intins pe 50 de km in interiorul orasului, cu trei insule, un canal pentru turisti, vaporase, poduri care lasa cerul sa patrunda printre cladirile uriase. Astazi vom participa la turul orasului Sankt Petersburg, care cuprinde Catedrala din Fortareata Sf. Petru si Pavel (intrare inclusa), cu mormintele membrilor familiei imperiale Romanov, fondata de Petru cel Mare in anul 1703 cu scopul de a proteja orasul in timpul “Razboiului Nordic” si celebrul Bulevard Nevsky Prospect. Dejun la pachet. Dupa-amiaza, vizita la Satul Puskin (Tarskoe Selo), resedinta de vara preferata a marilor femei de pe tronul Rusiei, care a devenit un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii si felului de viata rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de portile aurite, vom trece de peluzele tunse, vom urca si vom intra din sala in sala, printre saloane cu pereti pinacoteca, cu mobilier sculptat, costume ale nobilimii, ceasuri vechi si tavane sculptate. Rusia imperiala, culta si pretentioasa o vom regasi in Marea Sala a Balului, o incapere cu peretii si tavanul auriti, cu lumina multiplicata de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atractiile de aici este insa “camera de chihlimbar”, faurita din 10.000 kg de placi de chihlimbar, poleite cu foita de aur, creata de catre artizanii germani si rusi la inceputul sec. al XVIII-lea si oferita in anul 1716 de catre regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului sau rus, tarul Petru cel Mare. Asupra acestui tezaur planeaza misterul disparitiei, fiind cautat cu ravna de vanatorii de comori si colectionari; a fost ascunsa odata cu bombardamentele aliatilor asupra Germaniei si a disparut fara urma. Reconstituirea ei a costat statul rus o avere, dar totul a trebuit sa fie gata la timp, atunci cand Vladimir Putin a invitat in anul 2003 la sarbatorirea a 300 de ani de la fondarea orasului Sankt Petersburg, in care s-a nascut, liderii intregii lumi, chemandu-i atunci in cel mai european oras, unde sovieticii par sa nu fi existat niciodata. Cina si cazare la bordul vasului.
ZIUA 10 / 24.08.2014:  SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Dimineata vom vizita celebrul Muzeu Ermitaj, unul dintre cele mai mari si mai bogate muzee din lume (depasind 2.800.000 de exponate). Muzeul, adapostit in peste o mie de camere ale Palatului de Iarna, expune peste 3 milioane de obiecte de arta, incepand din Grecia antica pana in zilele noastre. Vom vedea picturi semnate de Da Vinci, Van Gogh, Picasso, Gauguin, etc. Vom avea sansa rara de a vedea camerele private ale familiei regale si conditiile de viata ale Romanovilor. Dejun la pachet. In continuarea zilei vom pleca spre Petrodvoret (Peterhof) pentru a ne plimba prin gradinile Palatului Peterhof si pentru a vizita Palatul construit de Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, resedinta oficiala imperiala de vara pana in anul 1917, cunoscut si sub numele de “Capitala Fantanilor”, dupa modelul de la Versailles. Marele Palat, impreuna cu Parcul Iubirii, cu fantani si cascade spectaculoase, constituie un magnific ansamblu inchinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare si glorioasei armate navale rusesti. Cina si cazare la bordul vasului.
ZIUA 11 / 25.08.2014: SANKT PETERSBURG – MOSCOVA – BUCURESTI
Mic dejun. Debarcare si transfer la aeroport pentru plecarea spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 3 (09:05 / 10:20) de unde vom pleca spre Bucuresti, cu zborul SU 2034 (12:05 / 13:50).

TARIF:
1.790 EURO / loc in cabina dubla (main deck)
1.890 EURO / loc in cabina dubla (middle deck); Supliment single: 510 EURO 
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15 – 19 turisti, tariful se majoreaza cu 190 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul  pe rutele: Bucuresti – Moscova  si  Sankt Petersburg – Moscova – Bucuresti
- 10 nopti de cazare cu pensiune completa pe vasul de croaziera MS Lavrinenkov (main deck este puntea 1 a vasului, iar middle deck este puntea 2 a vasului; pe main deck nu exista cabine single)
- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la urmatoarele obiective turistice: una dintre catedralele Kremlin-ului din Moscova, Biserica Sf. Dimitrie din Uglich, Biserica Sf. Ilie Proorocul si Catedrala Spassky din Yaroslavl, Manastirea Kirillo Belozerskiy din Goritsy, Catedrala Sf. Petru si Pavel din Sankt Petersburg, Palatul Puskin cu “Camera de Chihlimbar” si Palatul Peterhof
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 190 euro/pers., care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa viza Rusia: 50 euro/pers.  (se plateste la agentie)
- taxe de iesire de pe aeroporturi (daca se aplica)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 50 euro/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire) si bacsisul solicitat de vasul de croaziera pentru intregul  personal
- asigurarea medicala obligatorie
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)


ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- 1 fotografie tip pasaport 
- asigurare medicala (original + copie)

 

Rezervari

Solicita mai multe detalii sau initiaza o rezervare

 Contacteaza DEL MAR TRAVEL
 
0721 82 34 29
 
 
Mesaj

 
Mondial